Sinds enkele jaren maken wij gebruik van IVON opleidingen (Instituut Veiligheidsopleidingen Nederland). Tijdens mijn werkzaamheden als BPV-coördinator bij de opleiding particuliere beveiliging aan de ROC Friese Poort is het mij opgevallen dat onze studenten regelmatig ingezet worden als Evenementen verkeersregelaar zonder enige praktijk ervaring. Immers het maken van een online toets is de enige voorwaarde om als evenementen verkeer regelaar werkzaamheden te mogen uitvoeren.

Let wel; er is geen enkele praktijkervaring nodig terwijl we bijna dagelijks in de kranten kunnen lezen aan welke gevaren onze studenten worden blootgesteld.

Dit heeft ons als eerste ROC doen besluiten om naast de theorietoets de studenten ook enige praktijkervaring te laten ervaren. Hiervoor hebben wij contact gelegd met IVON Opleidingen.

Het fijne is dat alles voor je geregeld wordt, IVON regelt de vergunning die nodig is om een kruispunt te mogen gebruiken voor de training en de studenten worden allemaal stuk voor stuk getraind.

De studenten ervaren dit als een meerwaarde en voor ons als ROC geeft deze training een gerust gevoel wanneer wij onze studenten tijdens evenementen inzetten.

“Better save than sorry”
 

Jan Evers - ROC Fries Poort