Begin mei startte het kabinet met het opheffen van de intelligente lockdown, die zij afgelopen maart in het leven riep om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat betekende dat wij (deels) niet meer in staat waren om opleidingen en trainingen te verzorgen. Maar gelukkig zaten we niet stil en inmiddels is de weg uit de coronocrisis - en daarmee misschien wel naar het nieuwe normaal - ingezet.

Hoe gaat IVON om met de coronacrisis?

Bij IVON houden we de ontwikkelingen rondom het virus nauwlettend in de gaten. De gezondheid en veiligheid van onze mensen en u staan voor ons voorop. We volgen het RIVM bij het tegengaan van het virus en treffen maatregelen waar nodig. 

Wat zijn de huidige richtlijnen?

De weg uit de coronacrisis is ingezet met de basisregels, die nog steeds van kracht zijn. Voor iedereen in Nederland geldt:

  • Blijf bij klachten thuis en laat u testen;
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen;
  • Was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog.

Het blijft uiteraard belangrijk om alert en waakzaam te blijven. Sinds 1 juli gelden deze algemene regels voor binnen en buiten. 

IVON aan het begin van de coronacrisis

In het begin van de coronacrisis startten we met het geven van een online BOA-training op afstand. Deze nieuwe opzet van de opleiding is wegens succes deels doorgezet. We gaan door met het ontwikkelen en verzorgen van online opleidingen en trainingen. Een mooi vervolg op onze digitaliseringsslag van vorig jaar. 

Opleidingen en trainingen tijdens de coronacrisis

Welke opleidingen en trainingen kan ik momenteel volgen bij IVON?

Inmiddels zijn we weer begonnen met het geven van opleidingen en trainingen. Deze opleidingen worden deels op afstand en deels fysiek gegeven. Voor een overzicht van de beschikbare opleidingen verwijzen we u naar ons opleidingsoverzicht. Op de opleidingspagina's zelf vind u gedetailleerde informatie over de opleidingen en de vorm waarin deze worden gegeven. 

Wat kan ik verwachten als ik een opleiding of training volg bij IVON?

Wanneer u een opleiding of training van IVON fysiek volgt, vragen we u om de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen. In onze opleidingsruimtes betekent dat het volgende:

  • 1,5 Meter-opstelling;
  • Gebruik handgel;
  • Gebruik handschoenen tijdens bijvoorbeeld RTGB-training;
  • Gebruik schoonmaakdoekjes voor desinfecteren gebruikte materialen.

We heten u graag weer welkom op onze opleidingen en trainingen!