Interventie Bijstand Teams (IBT) worden voornamelijk ingezet tijdens (grootschalige) evenementen. Deze IBT's bestaan uit 3-4 beveiligers welke vaak in een toegewezen sector beveiligingswerk verrichten. Een IBT lid dient op alles voorbereid zijn, omdat deze nooit weet wat de volgende opdracht zal worden. Het werk van een IBT is meer dan alleen het observeren van bezoekers en bezoekersstromen. IBT teams verlenen assistentie aan collega’s tijdens incidenten en/of calamiteiten en ondersteunen in veel gevallen de andere hulpdiensten. Denk hierbij aan het blussen van beginnende brandjes, het verlenen van eerste hulp en/of het afschermen en transporteren van een slachtoffer met de eventueel aanwezige EHBO teams. Ook het (low profile) begeleiden van VIP(s) en/of artiesten behoort vaak tot het takenpakket. Kortom een breed scala aan werkzaamheden. Deze training wordt door IVON in 1 dag aangeboden, waarin de volgende onderdelen worden behandeld:
 

  • Van stand-by team naar IBT;
  • Helder en duidelijk communiceren;
  • Risico’s van fysiek optreden;
  • Wetgeving;
  • Richtlijnen voor optreden;
  • Aanhouden / uitzetten;
  • Scenariotraining / 0-metingen;
  • Afhandeling & nazorg;
  • Niet moedwillige ordeverstoringen.

Na het klassikaal overbrengen van deze basiskennis wordt deze vervolgens aan de hand van scenario trainingen in de praktijk aangeleerd.

 

Duur
1 dag 

Zelfstudie
Geen zelfstudie noodzakelijk.

Doelgroep
(Evenementen) Beveiligers

Voorkennis
Geen voorkennis vereist. Wel is goede beheersing van de Nederlandse taal noodzakelijk. Deelnemer moet minimaal 18 jaar en van onbesproken gedrag zijn.

Na afronding
De training wordt afgesloten met een examen. Bij een positief resultaat ontvangt de deelnemer het certificaat IBT beveiliger. 

Prijs
€ 189,- 
Exclusief 21% btw. en inclusief arrangementskosten. Deze opleiding wordt ook in-company aangeboden. Neem contact met ons op, wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Mogelijk vervolg
Er zijn diverse vervolgopleidingen mogelijk, denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende mogelijkheden:
Beveiliger 2;
Coördinator beveiliging;
Interventie Bijstandsteam (uitgebreid);
VIP beveiliger;
Control & Restraint.

Opleidingen tijdens de coronacrisis
Wellicht vraag u zich af in hoeverre opleidingen en trainingen zijn veranderd door de coronacrisis en welke überhaupt worden gegeven. Op deze pagina praten we u bij over de huidige stand van zaken! 

Praktische informatie
Interventie Bijstand Team (IBT) 1 dag
Interventie Bijstand Team (IBT) Geen voorkennis vereist. Wel is goede beheersing van de Nederlandse taal noodzakelijk. Deelnemer moet minimaal 18 jaar en van onbesproken gedrag zijn.
Interventie Bijstand Team (IBT) € 189,- excl. 21% btw en incl. arrangementskosten

Meer informatie Opleiding Support Servicedesk
info@ivon.nl