Om ingezet te kunnen worden als Buitengewoon Opsporingsambtenaar is het noodzakelijk om een Boa Basisbekwaamheid Getuigschrift te behalen. Onze opleiding zorgt er voor dat u goed voorbereid bent op uw toekomstige werk als Boa. 

Tijdens de Boa Basisbekwaamheid opleiding wordt theoretische lesstof, zoals Strafvordering en Strafrecht, afgewisseld met het juridisch correct toepassen van de theorie in de praktijk. Dit doen wij onder meer door het oefenen met rollenspellen. De opleiding zorgt ervoor dat u een goede basis hebt om deel te kunnen nemen aan de wettelijke examens. De examens worden uitgevoerd onder toezicht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Inhoud

  • Kennismaking met de regeringsstructuur van Nederland en bijbehorende wetgeving;

  • Begrippen en definities uit onder andere het Wetboek van Strafrecht en het Wetboek van Strafvordering;

  • Verbaliserend optreden en bekeuringsgesprek;

  • Juridisch correct opmaken van een combibon (Mini PV).

Deze opleiding wordt klassikaal gegeven met ondersteuning van digitaal lesmateriaal en studietips. Tijdens deze lesdagen worden ook uw vragen en onduidelijkheden behandeld naar aanleiding van uw thuisstudie. In het lesmateriaal vindt u lesstof, oefeningen, proeftoetsen en -examens. 

De eerste 7 lesdagen staan in het teken van Rechts- en wetskennis afgewisseld met praktijkvaardigheden, aansluitend wordt het theorie-examen afgelegd. Tijdens de laatste 3 lesdagen (klassikaal) van de opleiding wordt er gewerkt aan het onderdeel Gespreks- en benaderingstechnieken en het invullen van de combibon, o.a. met behulp van een acteur. Dit onderdeel wordt afgesloten met een praktijkexamen waarvan een rollenspel deel uitmaakt. Beide examens vinden plaats bij het examencentrum ExTH in Amersfoort.

Duur
10 dagen (o.b.v. 2 lesdagen per week: 10 klassikale lesdagen + 2 examendagen)

Zelfstudie
Voorafgaand aan het examen en gedurende de opleiding is 2 à 3 uur zelfstudie per dag noodzakelijk.

Doelgroep
Personen die voor hun functie opsporingsbevoegdheid nodig hebben.

Voorkennis
Wij adviseren minimaal een afgerond MBO-3 niveau. Bij voorkeur een theoretische leerweg. Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is noodzakelijk. Indien eenzelfde niveau is behaald door aantoonbare praktijkervaring kan dit volstaan als minimale basiskennis.

Na afronding
Kan men ingezet worden als Buitengewoon opsporingsambtenaar.

Prijs
€ 2.199,- 
Exclusief 21% btw en examenkosten (theorie €77,69 en praktijk €147,11) en inclusief arrangementskosten. Deze opleiding wordt ook in-company aangeboden. Neemt u contact met ons op, wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Mogelijke vervolg opleidingen:
RTGB;
BHV;
Bike training.

Opleidingen tijdens de coronacrisis
Wellicht vraag u zich af in hoeverre opleidingen en trainingen zijn veranderd door de coronacrisis en welke überhaupt worden gegeven. Op deze pagina praten we u bij over de huidige stand van zaken!

Praktische informatie
BOA Basisbekwaamheid 10 dagen + 2 examendagen
BOA Basisbekwaamheid Wij adviseren minimaal afgerond MBO-3 niveau. Eenzelfde niveau behaald door aantoonbare praktijk ervaring kan ook volstaan. Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is noodzakelijk.
BOA Basisbekwaamheid € 2.199,- excl. 21% btw en incl. arrangementskosten
BOA Basisbekwaamheid Examenkosten theorie €77,69 en praktijk €147,11 excl. btw

Meer informatie Opleiding Support Servicedesk
info@ivon.nl