Er zijn tal van voordelen op te noemen voor handhavers/toezichthouders die gebruik maken van de bike voor hun werkzaamheden. 
De bike is niet alleen een handig vervoersmiddel voor handhavers/toezichthouders, maar kan ook worden gebruikt als "verdedigingswapen". 

Om als handhaver/toezichthouder verantwoord en veilig met de bike te kunnen omgaan biedt IVON de bike training aan. De deelnemer leert om op de bike, veiliger en met meer resultaat zijn werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Deze leert vaardigheden om op de juiste manier gebruik te maken van de bike. Naast technisch en tactisch fietsen, zijn conditie- en behendigheidstrainingen onderdeel van de opleiding. Als u de bike goed gebruikt, dan biedt deze veel voordelen. Een biker is makkelijker aanspreekbaar voor mensen op straat dan de collega die gebruik maakt van de auto/motor. Een ander voordeel is dat u op de fiets plekken kunt bereiken waar u met de auto niet komt. 

De training begint dagelijks met het controleren van de bike. Is de bike nog in goede staat om veilig gebruikt te kunnen worden. Daarna wordt er rustig warm gefietst, we willen niet dat u na de eerste dag spierklachten heeft. Want ook de niet ervaren biker moet de training kunnen afronden. 

  • Op de eerste dag wordt er aandacht besteed aan de beheersing van de bike. Hierbij komen de volgende vaardigheden aan de orde: fietsen op een mountainbike, balanceren, noodstoppen uitvoeren, op en afstappen, vallen van en met de bike en de slide procedure. 
  • Op de tweede dag wordt er aandacht besteed aan het nemen van hindernissen en het omgaan met obstakels. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het nemen van bochten, het afdalen van verhogingen, het defensief rijden en het snel en veilig rijden in situaties met veel publiek en wordt er aandacht besteed aan het gebruik van de bike als “verdedigingswapen”, het aanhouden van een verdachte op en met de bike.

Duur
2 dagen

Doelgroep
Handhavers of toezichthouders die werkzaamheden uitvoeren op een bike.

Voorkennis
Voldoende conditie en enige ervaring met fietsen, verder is er geen specifieke voorkennis vereist.

Na afronding
Ontvangt u een bewijs van deelname.

Prijs
€349,- 
Exclusief 21% btw., bike- en helmhuur en arrangementskosten. Deze training wordt alleen in-company aangeboden bij een minimum van 8 personen. Indien u via open inschrijving wilt deelnemen neem dan contact met ons op, wij informeren u graag over de mogelijkheden. 

Mogelijk vervolg
Bike training voor gevorderden.

Opleidingen tijdens de coronacrisis
Wellicht vraag u zich af in hoeverre opleidingen en trainingen zijn veranderd door de coronacrisis en welke überhaupt worden gegeven. Op deze pagina praten we u bij over de huidige stand van zaken!

Praktische informatie
Bike training (Handhaver/toezichthouder) 2 dagen
Bike training (Handhaver/toezichthouder) Geen specifieke voorkennis vereist.
Bike training (Handhaver/toezichthouder) € 349,- excl. 21% btw, bike- en helmhuur en incl. arrangementskosten
Bike training (Handhaver/toezichthouder) Geen examenkosten

Meer informatie Opleiding Support Servicedesk
info@ivon.nl