IVON hecht veel waarde het geven klassikale lessen door trainers/opleiders met praktijk-ervaring. Er zal een tal van voor en nadelen op te noemen van klassikale lessen. Volgens IVON zijn de twee grootste voordelen van klassikale lessen:

  • Het direct kunnen koppelen van de praktijkervaring van de trainer/opleider aan de theorie. Waardoor de deelnemer in zijn (toekomstige) werk de theorie beter toepassen.
  • Het extra aandacht besteden aan lastige onderwerpen gedurende de les. Denk hierbij aan het nadruk leggen op onderwerpen, omdat ze struikelblokken zijn voor examens. Of de deelnemer extra begeleiding geven op onderwerpen waar deze moeite mee heeft. 

Opleidingen/trainingen/cursussen gericht op veiligheid gaan volgens IVON verder dan alleen de theorie uit het boekje. De koppeling tussen de theorie en praktijk is essentieel voor het daadwerkelijke leerproces en de toepassing in de praktijk. Mede hierom hecht IVON veel waarde het geven klassikale lessen door trainers/opleiders met praktijkervaring. Alle trainers/opleiders van IVON hebben recente praktijkervaring, omdat zij naar docent/opleider ook nog werkzaam zijn/ of recent werkzaam zijn geweest in het veiligheidsdomein. 

Mede door de kennis die de trainers/opleiders in dit domein hebben opgedaan, zijn zij in staat om dit met passie voor het vak, maar vooral met praktische voorbeelden te doceren. Dit maakt het volgen van de opleiding/training/cursus niet alleen in veel gevallen leuker, maar de deelnemer kan het in zijn eigen werkperspectief plaatsen.

De up-to-date praktijkkennis van de medewerkers van IVON komt uitermate goed van pas voor de opleidingen die worden afgesloten met een examen. IVON investeert veel in het daadwerkelijk up-to-date houden van de kennis van haar medewerkers. Mede hierdoor zijn zij in staat om bovengemiddeld hoge slagingspercentages te behalen. 

Lesmateriaal

U hoeft dus niet zelf op zoek te gaan naar de juiste lesmaterialen. U ontvangt bij aanvang of in sommige gevallen al enkele dagen voorafgaand aan de opleiding/cursus/training alle benodigde lesmaterialen. Hierdoor kunt u zich voorbereiden op de stof, zodat u de stof beter beheerst bij een examen. 

Snel een oplossing nodig?

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Maak dan direct een vrijblijvende afspraak en neem contact op met één van onze medewerkers. Klik op de onderstaande button en vul het contactformulier in!