IVON hecht veel waarde het geven klassikale lessen door trainers met praktijk-ervaring. Er zijn tal van voordelen te noemen van klassikale lessen. Volgens IVON zijn de twee grootste voordelen van klassikale lessen:

  • Het direct kunnen koppelen van de praktijkervaring van de trainer aan de theorie. Waardoor de deelnemer in zijn (toekomstige) werk de theorie beter kan toepassen.
  • Extra aandacht besteden aan lastige onderwerpen gedurende de les. Denk hierbij aan het nadruk leggen op onderwerpen, omdat dit bijvoorbeeld struikelblokken zijn tijdens examens. Of de deelnemer extra begeleiding geven op onderwerpen waar hij of zij moeite mee heeft. 

Opleidingen, trainingen en cursussen gericht op veiligheid gaan volgens IVON verder dan alleen de theorie uit een boekje. De koppeling tussen de theorie en praktijk is essentieel voor het daadwerkelijke leerproces en de toepassing in de praktijk. Mede hierom hecht IVON veel waarde aan het geven klassikale lessen door trainers met praktijkervaring in combinatie met digitaal lesmateriaal waarbij zelfstudie een stuk aantrekkelijker wordt. Alle trainers van IVON hebben recente praktijkervaring in het veiligheidsdomein. 

Mede door de kennis die de trainers in dit domein hebben opgedaan, zijn zij in staat om met passie voor het vak, maar vooral met praktische voorbeelden te doceren. Dit maakt het volgen van de opleiding, training of cursus niet alleen in veel gevallen leuker, maar de deelnemer kan het in zijn of haar eigen werkperspectief plaatsen.

De up-to-date praktijkkennis van de medewerkers van IVON komt uitermate goed van pas bij de opleidingen die worden afgesloten met een examen. IVON investeert veel in het daadwerkelijk up-to-date houden van de kennis van haar medewerkers. Mede hierdoor zijn zij in staat om bovengemiddeld hoge slagingspercentages te behalen. 

Lesmateriaal

U hoeft dus niet zelf op zoek te gaan naar de juiste lesmaterialen. U ontvangt voorafgaand aan de opleiding of soms bij aanvang van de opleiding, cursus of training alle benodigde lesmaterialen, in de meeste gevallen is dit digitaal. Hierdoor kunt i zich alvast voorbereiden op wat komen gaat, en daardoor de stof beter beheerst bij een examen. 

Snel een oplossing nodig?

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem contact op met één van onze medewerkers voor vrijblijvend advies. Klik op de onderstaande button en vul het contactformulier in!