IVON beseft dat (indirecte) kosten van een opleiding, training of cursus een belangrijk onderwerp is voor een werkgever, en wellicht daarom niet snel een medewerker aanmeldt voor scholing. Mede hierom heeft IVON een breed scala aan e-learning mogelijkheden, waarmee je eenvoudig minimaal 50% van de (indirecte) kosten kan reduceren. 

Aanvullend hierop wordt een deelnemer niet uit het reguliere arbeidsproces gehaald, maar kan deze op een voor hem/haar of voor het bedrijf meest gunstige moment deelnemen. Naast dit vaak onzichtbare, maar toch zeer belangrijke voordeel zijn er nog een aantal voordelen van de IVON e-learning varianten op te noemen, namelijk:

 • Direct beginnen, geen wachttijden
 • Opleiding te volgen in delen, wanneer het je uitkomt
 • Aanvullende begeleiding mogelijk van een e-docent
 • Een vaste lage prijs
 • Veelal geen reiskosten
 • Examen doen in de buurt

Kies uit een van de onderstaande mogelijkheden voor meer informatie of klik op de inschrijfknop om je direct in te schrijven.

 • VCA
 • Veilig werken langs de weg
 • BHV
 • BHV in de zorg
 • AED en Reanimatie

VCA

Met een E-learning VCA cursus van IVON haal je vertrouwd, snel en makkelijk je VCA certificaat. Via internet doorloop je thuis of op je werkplek, in je eigen tempo het complete cursuspakket. Aansluitend doe je dicht in de buurt van je woonplaats het landelijk VCA examen.

Een VCA cursus via internet is ideaal als je moet herhalen of als je snel een certificaat nodig hebt. Na je inschrijving ontvang je je inlogcodes, zodat je direct kunt starten met je cursus. De cursus bestaat uit een aantal interactieve modules, waarmee je in slechts 6 uur alle stof doorloopt.

Je maakt op een van de meer dan 30 locaties in Nederland het VCA examen.

Direct inschrijven

Veilig werken langs de weg

Het uitvoeren van werkzaamheden langs de weg brengt risico’s met zich mee. Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan als jij, je collega's of de weggebruikers verkeerd handelen. Om ervoor te zorgen dat jij en/of je collega's weet hoe de werkzaamheden veilig uit te voeren, worden de risico's verkleind. 

Met de E-learning cursus Veilig werken langs de weg van IVON loop je stap voor stap de richtlijnen door. De richtlijnen zijn opgesteld en gepubliceerd in de CROW publicatie Handboek wegafzettingen.

Direct inschrijven

BHV

IVON beschikt over een aantal BHV e-learnignsvarianten, waarmee je vertrouwd en vooral snel je BHV certificaat kunt behalen. Met behulp van de
e-learing module kun je het theorie gedeelte in slechts twee uur doorlopen, waarna je je alleen nog maar hoeft te richten op de praktijk. Zo heb je de mogelijkheid om je certificaat te behalen in slechts één dag! 

IVON heeft zowel voor aankomende BHV'ers, als voor (ervaren) BHV'ers, waarvan het certificaat verloopt, diverse e-learning mogelijkheden. Wil je meer informatie over de mogelijkheden, laat het ons weten we adviseren je graag. Wil je direct inschrijven? Dat kan natuurlijk ook via onderstaande button.

Direct inschrijven

BHV in de Zorg

IVON beschikt over een aantal BHV e-learnignsvarianten, waarmee je vertrouwd en vooral snel je BHV certificaat kunt behalen. Met behulp van de
e-learing module kun je het theorie gedeelte in slechts twee uur doorlopen, waarna je je alleen nog maar hoeft te richten op de praktijk. Zo heb je de mogelijkheid om je certificaat te behalen in slechts één dag! 

BHV in de Zorg is bedoeld voor medewerkers die met name werken in de werkgebieden Gehandicapten, Ouderen, Kinderen of Psychiatrie en die nog niet eerder een BHV opleiding hebben gevolgd.

De arbeidsinspectie heeft geconstateerd dat in de zorgsector de BHV nog niet altijd goed geregeld is. In de diverse zorginstellingen is de bezetting van de BHV-ers in de weekenden en ’s nachts onvoldoende om patiënten en cliënten tijdig te evacueren. Daarnaast wordt er in onvoldoende mate geoefend met BHV-ers en overig personeel en zijn patiënten, cliënten en familieleden lang niet altijd op de hoogte hoe te handelen in geval van een calamiteit.

Direct inschrijven

AED & reanimatie

Reanimeren en defibrilleren met de AED is eenvoudig te leren en kan vele levens redden! Hulp binnen 6 minuten bij een hartstilstand redt levens. Leer eenvoudig hoe je deze noodzakelijke hulp kunt verlenen. De overlevingskans bij een ‘normale (lees: "handmatige") reanimatie’ is 15%. In combinatie met het gebruik van de AED wordt de overlevingskans vergroot tot maar liefst 70%, indien binnen vijf minuten wordt gestart met defibrilleren.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het belangrijk is elk jaar een herhalingscursus te volgen. Door deze herhaling gaan de handelingen in een noodsituatie als vanzelf. IVON biedt deze mogelijkheid ook via E-learning aan, zodat je snel over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt. Klik op onderstaande mogelijkheid voor meer informatie.

Direct inschrijven